Inquam/ George Calin sursa: https://stirileprotv.ro

Președintele Klaus Iohannis a condamnat, într-un mesaj transmis de Administrația Prezidențială, violențele care au avut loc în noaptea de luni spre marți, după acțiuni de protest față de restricțiile impuse de autorități din cauza pandemiei de Covid-19.

Președintele României afirmă că protestele sunt fireşti în democraţiile funcţionale, însă subliniază că manifestările violente, extremismul, xenofobia sunt intolerabile şi complet de neacceptat.

De asemenea, Klaus Iohannis condamnă cu “fermitate orice încercare de a captura politic protestele pentru a le transforma în vectori de propagare a urii, xenofobiei şi antisemitismului”.

“Politicienii, indiferent de partidul din care provin, au o responsabilitate uriaşă în aceste momente dificile pentru ţara noastră. Violenţa, instigarea la nerespectarea legii, la comportamente care pun în pericol viaţa românilor, extremismele de orice fel promovate în numele dreptului la liberă exprimare sunt toxice şi nocive. Ura şi violenţa nu duc niciodată la rezultate constructive pentru societate şi, în mod cert, aceste comportamente reprobabile nu reprezintă România”, spune Iohannis.

Şeful statului arată că măsurile impuse în contextul pandemiei de COVID-19 sunt singurele prin care este posibilă reducerea răspândirii noului coronavirus.